Data & Dashboarding

Goede analyses beginnen bij het goed inrichten van je data stack. Je Recruitment Dashboarding. Aangezien het steeds lastiger wordt voor third party meetsystemen om correct te meten is ons advies om vooral gebruik te maken van Google Analytics. Google heeft als voordeel dat het cross-device gebruikers kan volgen en alleen daarom al zouden we dat systeem moeten gebruiken als single source of truth. Kun of mag je dit niet omdat je bijvoorbeeld een decentrale overheidsinstelling bent? Geen probleem. Onze specialisten zijn ook Adobe, Piwik en Matomo gespecialiseerd. 

Helaas zien we steeds vaker dat tagging niet correct is ingeregeld, de juiste consent niet wordt uitgevraagd, dat campagnes niet op de juiste manier zijn voorzien van (UTM) tags en dat conversies niet correct worden bijgehouden in een analyseplatform zoals Google Analytics. En dat levert meetproblemen op. Gelukkig kunnen we dat voor je oplossen! We verzorgen Analytics Audits en richten jouw Analytics pakket zo in, dat je het meeste uit deze tool haalt.

Meer weten over dit onderwerp? We vertellen je er graag alles over!
Afspraak inplannenkalender
dashboarding

Google Analytics 4 en serverside tracking

Daarnaast kunnen we serverside tracking voor je inregelen. Dit biedt diverse voordelen, waaronder verbeterde gegevensbeveiliging, nauwkeurigere metingen en betere prestaties. Door gegevensverwerking op de server uit te voeren, wordt de kans op manipulatie of verlies van data verminderd, en kunnen ad-blockers worden omzeild. Hierdoor ontstaat een betrouwbaarder en completer beeld van gebruikersgedrag, wat leidt tot effectievere marketingstrategieën en betere personalisatie. Bovendien worden laadtijden van websites geoptimaliseerd, wat resulteert in een prettigere gebruikerservaring. Wij bieden onze klanten professionele serverside tracking oplossingen, zodat zij profiteren van deze voordelen en hun online succes vergroten.

We kijken objectief naar wat jij echt nodig hebt in je dashboard

Dashboarding is hip en iedereen wil er één. Maar in de praktijk zien we vaak dat als wij uitvragen wat men wil zien in een dashboard, er vaak zaken worden gevraagd die niet op te volgen zijn met een actie. Ons ATS bevat veel van de gevraagde data, maar in sommige gevallen is dat niet genoeg.

In dat geval kunnen we samen met jullie data-analist helpen om een dashboard te maken dat voorziet in jullie behoeften. Het begint echter bij correcte data. Ons advies is dan ook om vooraf een data-audit uit te laten voeren door ons zodat beslissingen genomen worden over de juiste data.

 

Wij werken o.a. met Google Data Studio, QlikView en Power BI. Al onze data is transparant en periodiek op te halen middels onze API’s.

Bekijk deze cases

ODBN werven trainees

ODBN

ODBN ging in 6 weken van niets naar 10 aangenomen trainees

recruitment campagne

Teylingereind

Teylingereind: in recordtijd de beoogde nieuwe medewerkers

job marketing campagne

Vopak

Koninklijke Vopak: een doelgroepgerichte landingspagina

HEMA recruitment marketing

HEMA

Dit bereikte HEMA met 5 maanden recruitment marketing

online recruitment campagne

Ontdekdezorg

Ontdekdezorg: In een maand tijd 37.000 unieke bezoekers

Meer weten? Onze adviseurs helpen je verder!

Afspraak inplannenkalender

Lees deze artikelen over dashboarding